IWC Chronograph Pilot Watch passend eerbetoon aan de Saint-Exupéry

Christian Remon April 23, 2012 1

Vorige week hadden we het over iWatch, ‘s werelds eerste smart horloge. Maar dat een uurwerk in de eerste plaats een toonbeeld van stijl blijft, bewijst IWC Schaffhausen met dit prachtexemplaar.

De wereldwijd geroemde horlogemaker IWC Schaffhausen -  International Watch Company - is niet alleen befaamd om haar vakmanschap, het brengt ook ten gepaste tijde een eerbetoon aan andere vakmannen/artiesten. Naar aanleiding van de 100e verjaardag van zijn eerste vlucht brengt IWC hulde aan Antoine de Saint-Exupéry, naast een baanbrekend piloot vooral een begenadigd auteur en schrijver van het poëtische Le Petit Prince (1943).

Het Pilot’s Watch Chronograph Edition Antoine de Saint Exupéry eert de stoutmoedige - laten we niet vergeten dat de Saint-Exupéry een brokkenpiloot was ;-) - maar inspirerende piloot op passende wijze. Toch blijft het trouw aan de roots van het horloge: elegantie en esthetiek. Bold but beautiful. Zoals het een piloot en zijn horloge betaamt. De limited edition lijkt ons enkel voor de upper class weggelegd. 45mm grote case is gemaakt van 18karaat rosé goud en huist het Zwitserse IWC in-house kaliber 89361 met flybackcomplicatie, 38 juwelen en een powerreserve van 68 uur.

Lees meer over het leven van de Saint-Exupéry en hoe het IWC inspireerde tot een samenwerking met zijn nakomelingen op de website van IWC.

One Comment »

Leave A Response »

*